Thread

DX Display Color Depth

About Truespace Archives

These pages are a copy of the official truespace forums prior to their removal somewhere around 2011.

They are retained here for archive purposes only.

DX Display Color Depth // Bugs

1  |  

Post by GraySho // Mar 13, 2008, 1:19pm

GraySho
Total Posts: 695
pic
I've been experimenting with the DX landscape shader from the sample scene. I've just created a plane with some subdivisions, aplied the shader and tried to deform the plane by moving a face upwards to see how the texture changes. Suddenly the screen freezed, went black and turn on again, with the message that the display color depth has changed and DX display was turned off. I could repeat that problem with the same scene every time I moved a face.


http://www.spacerat.at/temp/scene.zip

Post by Jack Edwards // Mar 13, 2008, 2:09pm

Jack Edwards
Total Posts: 4062
pic
This may be an SDS/DX bug. If so, I've run into this before. It may also have to do with SDS and grouped objects. I haven't totally nailed it down yet.

Try doing the work as much as you can without SDS and then adding the SDS at the end for rendering.

Post by GraySho // Mar 14, 2008, 9:25am

GraySho
Total Posts: 695
pic
I did not use any SDS (subdivision surface), just a grid which I diveded a few times the regular way. It's really low poly (~400 faces).

Post by Jack Edwards // Mar 15, 2008, 4:10am

Jack Edwards
Total Posts: 4062
pic
Hmm... sounds like something different. I forwarded it to the devs. Can you leave the scene up for a little while longer?
Awportals.com is a privately held community resource website dedicated to Active Worlds.
Copyright (c) Mark Randall 2006 - 2020. All Rights Reserved.
Awportals.com   ·   ProLibraries Live   ·   Twitter   ·   LinkedIn