Thread

Crash on opening

About Truespace Archives

These pages are a copy of the official truespace forums prior to their removal somewhere around 2011.

They are retained here for archive purposes only.

Crash on opening // Bugs

1  |  

Post by jrboddie // Oct 7, 2008, 1:24pm

jrboddie
Total Posts: 91
pic
TS 7.6 would not open for me this afternoon. I would get the crash message and offer to send the report to Caligari. It was working fine this morning and seemed to close normally the last time I used it.


Rebooting the computer did not help.


Nothing was installed in the meantime and only used IE 7 to check the disaster on Wall St and play around with Corel Painter Essentials 4.


I uninstalled then reinstalled and things seem to be working again.


Is there some particular state or action that is known to cause this? And is there a workaround that does not involve reinstallation?


System: Core 2 Duo E7200, Graphics 9600GT, Vista 32-bit

Post by Maldrachen // Oct 7, 2008, 8:50pm

Maldrachen
Total Posts: 49
pic
ive had a similar problem before, i had to delete 'default_layout.rsl' after screwing up the ui to get the ui back to default and on another occasion where it just crashed as it was starting up seemed to be caused by a error in the scene file it was trying to load at startup, so deleting 'default.ctx' fixed it.

Post by Jack Edwards // Oct 8, 2008, 3:57am

Jack Edwards
Total Posts: 4062
pic
If you (or Windows) updated your video drivers, some times that can cause crash on start up if it's not compatible with that particular driver version. 7.6 is very driver sensitive and "current" video drivers don't always work with it.

Post by jrboddie // Oct 8, 2008, 5:14am

jrboddie
Total Posts: 91
pic
Thanks for the replies. I understand that drivers could be the culprit but perhaps not in this case because, AFAIK, I would know if a driver changed during the day and I had no problem running the re-installed program.


Since I am a new user, it is more likely that I put the environment in an atypical state. I had been fooling with some things deep in the LE before closing the project.


Glad to have the suggestions for deleting some of the initialization files. I will try this if it ever happens again.

Awportals.com Account

Top Worlds

Upcoming Events

Awportals.com is a privately held community resource website dedicated to Active Worlds.
Copyright (c) Mark Randall 2006 - 2019. All Rights Reserved.
Awportals.com   ·   ProLibraries Live   ·   Twitter   ·   LinkedIn